Kobzarenko.com.ua » Новини » Екскурсія для школярів

Екскурсія для школярів

18 жовтня Завод Кобзаренка провів пізнавальну екскурсію для школярів 3-11 класів, із села Мазівка, Путивльського району, Сумської області.

Після того як на заводі сконструювали найбільший бункер для перевантаження зерна ПБН-50 на 4 осях, люди які бачили його дивувались його розмірам, бо до цього рідко де можна було б зустріти техніку таких масштабів. А тепер на хвилинку уявіть який був захват у дітей коли вони в живу стояли біля причепа щойно виведений з цеху. Абсолютно нова річ, гігантських розмірів з запахом свіжої фарби виблискувала на сонці, в своєму спокої ховаючи можливості які важко з чим небудь порівняти.

Проводячи дітей по всім цехам та площадкам, цікавість не вщухала до кінця екскурсії. Всім було цікаво як же робляться ці складно сформовані величезні машини?

Але відповіді не потрібно було навіть озвучувати словами - в одному цеху вони побачили новітні наші станки з плазмовими різаками, які обробляють метал як папір канцелярським ножем. В іншій будівлі - дітей захопили машини, які гнуть товстелезний метал і перетворюють його в труби, бочки. Процес роботи за обладнанням виглядає манливо легким, майже ніхто на заводі вже не займається фізичною працею, більшість виробів робиться компьютерами та обладнанням. Дробеструйні камери, камери для фарбування, все це затримувало наших гостей і породжувало довгі обговорення наскільки все просто і ефективно.

Захоплення від екскурсії не передати словами, тому Завод Кобзаренка і надалі проводитиме подібні заходи і запрошує Всіх бажаючих відвідати дійсно Європейський завод на Сумщині.