Kobzarenko.com.ua » Новини » Зернові технології. Висновки

Зернові технології. Висновки






На нашому стенді всі три дні постійно працювало 10 менеджерів. При повному завантаженні. Підсумків ще не підводили, але, бачу, наша техніка в тренді, люди цікавляться. Наша експозиція розміщувалась як у павільйоні, так і на вулиці. На цій виставці ми показали свої новинки, одна з них - це котел для сушки зерна, що працює на трісках. Прем’єр-міністр Гройсман відвідав також і наш стенд. За цієї нагоди я докладно розповів йому про економічні переваги використання трісок, звернувши увагу на те, що влада на місцях не хоче переходити з газу на тріски, бо їм в бюджеті вистачає грошей на опалення газом. Та й з газом мороки менше. Прем’єр наче зацікався цією обставиною.

Уряд розробляє зараз положення про 20% компенсацію витрат при купівлі техніки українського виробництва. Але при цьому компенсацію хочуть прив’язати до трохи дивного, але обов’язкового пункту: щоб осі були лише українського виробництва. Чомусь не інші комплектуючі, а саме осі. Може, сперш слід би підняти якість тих осей, встановити ціну відповідно до їх якості? Бо ж на тих осях далеко не доїдеш, а нам же в Європу та інші континенти дорогу прокладати давно пора.

Гадаю, саме на цьому напрямку – виходу українських виробників на світовий ринок - українським підприємцям потрібна допомога держави. Наприклад, щоб держава повертала 50% вартості затрат на участь у виставках, в першу чергу - в закордонних. Так робить Російська Федерація та ряд інших країн. Це була б дієва допомога виходу вітчизняних, реально працюючих підприємств на зовнішні ринки. Якщо, скажімо, моя участь у закордонній виставці коштує 30000 євро, а 15000 мені компенсує держава, то я ж не поїду просто так викидати гроші, я їду туди продавати свій товар. А гроші, що витрачені державою, повернуться у вигляді податків, зайнятості населення, загального пожвавлення економіки. Та навіть часткова компенсація участі в національних та регіональних українських виставках, хоча б на рівні 20%, помітно пожвавила б ринок, відтак, і виробництво. На наших «домашніх» виставках збільшилася б частка саме української техніки. Наразі тут на виставці площі заповнені переважно зарубіжною технікою. Відтак, на виставці маємо дещо викривлену картину. Адже в Україні підприємства працюють, чимало потрібного виробляють, але не всі мають достатньо коштів, щоб платити за участь у «домашніх» виставках.

На жаль, держава не питає нас, виробників техніки, яка саме допомога нам потрібна. Якість нашої продукції вже дозволяє нам продавати техніку на європейському й світовому ринку, але наразі нас приневолюють ставити нашу техніку саме на українські осі, що коштують стільки ж, як італійські, хоч і нижчої якості. У нас уже гарний прорив на німецькому ринку. Тільки за січень у Німеччині ми продали 7 одиниць своєї техніки. Німецькі дилери залюбки просувають на свій ринок нашу техніку, відчувши, що на ній можна добре заробити.