Kobzarenko.com.ua » Новини » Шнеки для сої, гороху та зерна з протруювачем

Шнеки для сої, гороху та зерна з протруювачем






З року в рік в Україні зростає попит на сою та горох, на що аграрії миттєво реагують і збільшують посівні площі під ці культури. Але щоб отримати добрий урожай, потрібно вчасно, в стислі строки провести посів. При цьому завжди постає питання, як швидко заправити посівні комплекси, щоб вони засіяли якнайбільше площі. Заправляти сівалки звичайними шнеками категорично заборонено, тому що вони дуже травмують насінини, а інколи навіть розколюють їх. Тому комплекси часто завантажують уручну або біг-бегами.

Завод Кобзаренка розробив, на базі звичайного шнекового транспортера, спеціальний шнек для сої та гороху. На кромку стандартної металевої спіралі встановлюється поліуретанова напайка, що захищає дводольне насіння сої від розлущування і дозволяє оперативно його завантажувати. Цей шнек можна застосувати не лише для заправки сої та гороху, але й зернових.

Крім цього Завод Кобзаренка розробив доповнення до цього шнека – мобільну протруювальну станцію, що встановлюється на задній борт автомобіля і використовується для протруювання зерна та нанесенняазотофіксуючих бактерій на бобові на полі. Станція складається з бака об’ємом 100 л, насоса дозатора, регулятора, шлангів та форсунок.

Комплектація протруювача

  1. клапан регулювання тиску
  2. клапан регулювання зливу
  3. зливна трубка
  4. вхідна трубка
  5. фільтр для чистки рідини
  6. перемикач запуску
  7. мотор мембранного типу
  8. манометр
  9. витратомір для показу проходження ядохімікатів

Принцип дії протруювача:

  • Необхідно виставити продуктивність шнекового транспортера регулятором обертів (від 100 до 300 кг/т);
  • Встановлюємо тиск за допомогою регулятора по манометру від 1 до 3 бар;
  • За допомогою мірного стакана перевіряємо кількість протравної речовини яка подається насосом, через форсунку за 1хв. При необхідності (зменшуємо або збільшуємо тиск).